Wastewear,
onze duurzame
kledinglijn
Geverfd met voedseloverschotten als paprika, koffie, kurkuma en aanzienlijke besparingen op water en stroom!
Verf kleding duurzaam in de DNA-kleur van jouw zaak
Vanaf 50 stuks (combinatie van o.a. schorten, sloven, buizen) kunnen wij kokskleding duurzaam inverven met overschotten van voedselproductie. Wil jij een rode koksbuis? Dan kunnen we verven met bijvoorbeeld paprika. Toch liever een roze sloof? Dan zouden we bijvoorbeeld rode bessen kunnen gebruiken.
Wees uniek met kokskleding die geverfd zijn met voedseloverschotten!
Wastewear, waar duurzaamheid en innovatie samenkomen om kokskleding een unieke en groene transformatie geven.
Onze onderscheidende aanpak richt zich niet alleen op het streven naar een circulaire economie, maar ook op het gebruik van duurzame stoffen en het verven met voedselafval. Een kans voor horecabedrijven om op een creatieve manier betrokken te raken bij duurzaamheid.
Voedselafval als Inspiratie
Bij Wastewear gebruiken we schillen van sinaasappelen, koffiedik, paprika, wortelen en meer als natuurlijke pigmenten. Dit niet alleen als duurzaam alternatief, maar ook als een leuke knipoog naar de horeca. Het is een manier om het afval dat vaak wordt weggegooid een nieuw doel te geven en tegelijkertijd een kleurrijke, levendige uitstraling aan onze kokskleding te geven. Daarnaast gebruiken we dus geen chemicaliën en gooien we het ook niet weg.
Hoe gaan we te werk?
Bij Wastewear verven we achteraf, wat betekent dat we eerst witte kokskleding produceren van biologisch katoen en gerecycled polyester. Als het kledingstuk eenmaal is geproduceerd gaan we het achteraf inverven in de gewenste kleur. We gebruiken een concentraat van de biologische materialen voegen deze toe zodat we tot de juiste kleur kunnen komen.
Duurzame stoffen voor een groenere toekomst
Naast ons innovatieve verfproces gebruiken we duurzame stoffen om onze impact op het milieu te verminderen. Onze kokskleding wordt vervaardigd van gerecyclede PET-flessen en biologisch katoen. Momenteel de meest duurzame stoffen op de markt. Op deze manier sluiten we de cirkel en dragen we bij aan een duurzamere horeca.